Zaterdag 1 juni 2024 - Dagcursus "Eerst bewegen, dan leren" - locatie Surhuisterveen

Wat is het INPP?

Wat is het INPP? INPP is de afkorting voor het Instituut voor Neuro-Fysiologische Psychologie, dat in 1975 werd opgericht door psycholoog Peter Blythe PhD om onderzoek te doen naar de effecten van onvolwassenheid in het functioneren van het centrale zenuwstelsel op leerresultaten, emotioneel functioneren en gedrag.

Sinds die tijd heeft INPP, door gebruik te maken van gestandaardiseerde tests die oorspronkelijk in de geneeskunde werden gebruikt, betrouwbare methoden ontwikkeld voor het identificeren en beoordelen van tekenen van neuromotorische onvolwassenheid (NMI) bij kinderen en volwassenen en heeft een het medicijnvrije, niet-invasieve interventiemethoden ontwikkeld.

De belangrijkste focus van is het werken met gezinnen in de privépraktijk, het uitvoeren van eerste consultaties, beoordelingen en het begeleiden van remediërende programma’s met behulp van de INPP-methode.

Wij bieden trainingen in een screeningtest en -programma dat speciaal is ontworpen voor gebruik in scholen aan leraren, eendaagse cursussen voor clinici en gezondheidswerkers en een eenjarige postdoctorale cursus voor kandidaten met een geschikte professionele achtergrond die de INPP-methode willen toepassen.

Peter Blythe

Peter Blythe

Oprichter van het Institute for Neuro-Physiological Psychology

Peter Blythe is in 1969 met dit werk begonnen en heeft de INPP methode ontwikkeld. Dr. Peter Blythe heeft in 1975 the Institute for Neuro-Physiological Psychology opgericht. Hij was de inspirator en visionair van deze inmiddels in de hele wereld bekende methode.

Peter Blythe is overleden op 18 augustus 2013.

Sally

Sally Goddard Blythe

Director van INPP International

Sally Goddard Blythe is de director van INPP International en auteur van vele boeken over de INPP Methode en de theorie van de primitieve reflexen.

Boeken die Sally Goddard Blythe geschreven heeft zijn o.a.:

  • Reflexes, Learning and Behavior
    In het Nederlands beschikbaar als: Reflexen, leren en gedrag
  • Assessing Neuromotor Readiness For Learning
    In het Nederlands beschikbaar als: Eerst bewegen, dan leren
  • Attention, Balance and Coordination – the A,B,C of Learning Success
  • What Babies and Children Really Need
  • Meer…
Jur ten Hoopen

Jur ten Hoopen

Principal van INPP Nederland

Jur ten Hoopen is director van het INPP in Nederland en geeft de INPP 1 jaarcursus in Nederland en Polen. In Duitsland geeft hij de 1 dagcursus van INPP en de 1 dagcursus Oogbeweging en leren in relatie tot primitieve reflexen.

Over de INPP methode

De INPP methode is een methode die kinderen helpt met een bewegingsprogramma die terug gaat naar de tijd dat de baby nog in de baarmoeder (neurologische) bewegingen maakt om het centraal zenuw stelsel te sterken. Als een baby een bepaalde fase overslaat kan dat later negatieve effecten op het leren hebben. Wij noemen deze automatische bewegingen primitieve reflexen die later volgens een normale ontwikkeling ongeveer een half jaar na de geboorte gedoofd, geremd of geinhibeerd moeten zijn.

Conclusie is dat dankzij deze methode (en haar therapeuten) veel kinderen met leerproblemen en volwassenen met angststoornissen geholpen kunnen worden.

Reflexintegratie helpt bij:

Als je kind moeite heeft met: