Zaterdag 1 juni 2024 - Dagcursus "Eerst bewegen, dan leren" - locatie Surhuisterveen

Mijn kind heeft de diagnose Cerebrale Parese

Cerebrale parese is een aandoening die beweging, houding en coördinatie beïnvloedt en het gevolg is van een stoornis in de onvolgroeide hersenen. De aandoening kan vóór, tijdens of na de geboorte optreden, maar afhankelijk van de ernst wordt het misschien pas in de vroege kinderjaren duidelijk. Retentie van primitieve reflexen en onderontwikkeling van houdingsreflexen zijn symptomatisch voor cerebrale parese, als gevolg van letsel aan centra die betrokken zijn bij de remming en transformatie van reflexen in de kindertijd en vroege kinderjaren.

Hoewel het niet mogelijk is om de blessure te herstellen, is het soms mogelijk om de werking van verwante paden te verbeteren. Cerebrale parese is een veelomvattende aandoening en kan mensen op veel verschillende manieren treffen. Of interventie met behulp van reflexstimulatie, integratie- en inhibitieoefeningen gunstig zal zijn, is zeer individueel en hangt af van de ernst en het patroon van de symptomen in elk individueel geval.

Vul de vragenlijst reflexintegratie in voor jouw kind en neem dan contact op met een INPP therapeut bij jou in de buurt.

Werk je in het onderwijs en ben je benieuwd wat het INPP programma voor jouw leerlingen kan betekenen?

Bezoek dan onze onderwijs website op: https://leerproblemen.eu/

Ben je therapeut of behandelaar voor kinderen/volwassenen en ben je benieuwd hoe jij het INPP programma kan toepassen?

Kijk dan op onze therapeuten website: https://www.inppreflexintegratie.nl/