Zaterdag 1 juni 2024 - Dagcursus "Eerst bewegen, dan leren" - locatie Surhuisterveen

Vragenlijst volwassenen

Neurologische beoordeling voor volwassenen aan de hand van de vragenlijst volwassenen

Neuro ontwikkelingsvertraging (NOV) is niet exclusief een probleem voor kinderen. De reflexintegratie kan ook beantwoord worden in de vragenlijst volwassenen om te kijken of er nog een mogelijke neurologische onrijpheid (NMI) bestaat. Reflex gerelateerde problemen manifesteren zich tijdens de eerste de jaren bij de ontwikkeling van een kind. Als deze achterstand niet wordt herkend en behandeld tijdens de kindertijd, zal het lichaam dit gebrek proberen te compenseren. Naast het feit dat dit u veel energie kost, brengt het vaak stress met zich mee. We kunnen volwassenen helpen met agoraphobie, problemen met evenwicht en balans, paniekaanvallen en fobieën, zoals vliegangst.

Reflexen

Reflexen zijn automatische reacties vanuit de lagere delen van de hersenen en hebben een grote invloed op de bewegingsontwikkeling van een kind. De meeste reflexen hebben een bepaalde tijdsduur van ontstaan tot het weggaan van de reflex. Deze tijd van weggaan is in het eerste jaar na de geboorte. Bewegen is de eerste taal van een kind. Het ABC (Aandacht, Balans en Coördinatie) is de ontwikkeling bij een kind en een constante oefening van de grove en fijne motoriek.

Als het kind nog weinig ‘woorden’ (beweging) in zijn ‘woordenschat’ (bewegingsmogelijkheden) heeft kan dit later een probleem geven bij het ‘cognitieve’ (non motoriek) leren. Reflexen zijn niet aan leeftijd gebonden en kunnen daarom ook nog bij volwassenen aanwezig zijn. Hoewel reflexen dan niet persé meer met het leren te maken moeten hebben maar meer hoe een volwassene functioneert in het dagelijks leven.

De vragenlijst volwassenen

Met de door INPP ontwikkelde vragenlijst kunt u zelf achterhalen of de problemen waar u mee te maken heeft, terug te voeren zijn naar een Neuro Ontwikkelings Vertraging (NOV). Als een NOV de oorzaak zou kunnen zijn van u klachten, neem dan contact met ons op om samen met één van onze therapeuten een doeltreffend behandelplan te bespreken.

U kunt bij uw INPP therapeut bij u in de buurt een vragenlijst aanvragen. Deze wordt dan naar u per mail opgestuurd.

Vul de vragenlijst reflexintegratie in voor jouw kind en neem dan contact op met een INPP therapeut bij jou in de buurt.

Werk je in het onderwijs en ben je benieuwd wat het INPP programma voor jouw leerlingen kan betekenen?

Bezoek dan onze onderwijs website op: https://leerproblemen.eu/

Ben je therapeut of behandelaar voor kinderen/volwassenen en ben je benieuwd hoe jij het INPP programma kan toepassen?

Kijk dan op onze therapeuten website: https://www.inppreflexintegratie.nl/