Zaterdag 1 juni 2024 - Dagcursus "Eerst bewegen, dan leren" - locatie Surhuisterveen

Volwassenen met angst problemen

Volwassenen met angst problemen en paniekaanvallen kunnen met deze methode geholpen worden als specifieke reflexen nog aanwezig zijn zoals de Tonische labyrinth reflex en de Moro-reflex. Deze beide reflexen werken direct op de labyrinthen in het binnenoor (evenwichtsorgaan). Volwassene kunnen ook zelf een vragenlijst invullen en contact opnemen met het INPP instituut.

Blythe and McGlown hebben geconstateerd dat bij 75% van de klienten gediagnostiseerd is met agoraphobia en dat er duidelijke aanwijzingen zijn met het centrale zenuwstelsel. Deze laten zich zien in de aanwezigheid van primitieve refexen en de afwezigheid van houdingsreflexen. Visuele perceptuele problemen en oogvolg bewegingen kunnen een directe relatie hebben naar problemen met balans en evenwicht, duizeligheid en angst en paniek aanvallen.

Het kan zijn dat bij volwassenen met angst problemen de neuromotorische onrijpheid (NMI) een factor is. Er bestaat de mogelijkheid om met het niet invasie bewegingsmodel van INPP weer cognitieve controle gekregen kan worden. Als u denkt dat neuromotorische rijpheid (NMI) een deel van uw “probleem” is kan dan kunt u met de volgende link onze volwassenen vragenlijst downloaden.

De INPP methode is een effectieve en simpele methode om te ontdekken of deze primitieve reflexen nog aanwezig zijn (ook wel primaire reflexen genoemd).

Het behandelplan is gebaseerd op oefeningen (reflexintegratie) die elke dag thuis gedaan worden. Hierdoor kan nog een aanwezig reflex in een hoger gedeelte van de hersenen opgenomen en geremd worden.

Welke angst problemen hebben volwassenen?

De volgende soort angsten kunnen voorkomen bij volwassenen met angstproblemen zoals bijvoorbeeld bij:

  • Pleinvrees
  • Paniekaanvallen
  • Eetstoornissen
  • Depressie
  • Zelfvertrouwen
  • Overgevoelig voor geluid
  • Tinnitus
  • Hoorproblemen

Ook bij het zien kan het voorkomen dat de informatie niet goed wordt opgenomen en verwerkt wordt. Als je zeer moe en uitgeput bent aan het einde van de dag en. Brandende en prikkende ogen. Snel afgeleid zijn bij het lezen. Lezen niet lang kunnen volhouden en niet begrijpen wat gelezen is.

In het dagelijks leven kan zelfs autorijden een belasting zijn. Het niet snel kunnen reageren op onverwachte situaties in het verkeer. Niet in situaties waar het nodig is snel te reageren. In paniek raken tijdens het autorijden. In een panieksituatie het stuur naar de verkeerde kant draaien.

Bij het horen kunnen ook moeilijkheden ontstaan. Met name bij de verwerking van het horen spelen de reflexen een rol (party cocktail deafness). Een auditieve vertraging of verwarring ontstaat snel met een nog aanwezige Moro-reflex.

Vul de vragenlijst reflexintegratie in voor jouw kind en neem dan contact op met een INPP therapeut bij jou in de buurt.

Werk je in het onderwijs en ben je benieuwd wat het INPP programma voor jouw leerlingen kan betekenen?

Bezoek dan onze onderwijs website op: https://leerproblemen.eu/

Ben je therapeut of behandelaar voor kinderen/volwassenen en ben je benieuwd hoe jij het INPP programma kan toepassen?

Kijk dan op onze therapeuten website: https://www.inppreflexintegratie.nl/