Boeken

Uit de boeken reeks van INPP: Reflexen, Leren en Gedrag

Inhoudsopgave: Inzicht in de belevingswereld van het kind. Een non-invasieve benadering voor het oplossen van leer en gedragsproblemen.

• Reflexen- hun invloed op goede en slechte schoolprestaties
• Van primitieve reflex naar lichaamsbeheersing
• Hersenontwikkeling
• De zingtuigen
• Reflextests
• Hoe kunnen wij helpen?
• De evolutie van een idee - reflectie over reflexen
• Bijlage (verschillende papers geschreven door Sally Goddard Blythe o.a. Electief mutisme- de ongekozen stilte)
 Waarover gaat het boek?

Het boek gaat over de ontwikkeling van de primitieve reflexen zoals de Moro, ATNR, TLR en STNR en waarom deze reflexen een belangrijke rol spelen in verschillende delen van de hersenen. Hierdoor krijgt u beter begrip op welk hersenniveau de primitieve en posturale reflexen de zintuigen beinvloeden en de motorische vaardigheden van ee kind kunnen beperken, maar ook door oefening kunnen activeren.

Bij veel therapie modellen is de aanpak van leerproblemen hetzelfde gebleven. Maar cognitieve oefening brengen niet elk kind vooruit. De hersenfuncties stimuleren via de motorische weg wordt nog teveel onderschat. Maar als een kind nog geen controle heeft over zijn lichaam of over zijn bewegingen, dan kan hij/zij niet stilzitten, zich niet kunnen concentreren en daarom ook veel moeite kunnen hebben met  leren lezen en schrijven en rekenen.

Het boek biedt naast een duidelijke uiteenzetting van de primitieve en posturale reflexen, een reeks reflextesten en de theorie achter het bewegingsprogramma van de INPP methode voor kinderen. Verder vindt u in het boek een hoofdstuk met betrekking tot 'Selectief mutisme' en de 'Fear Paralysis Reflex'

 

Voor wie is het boek bestemd?

Iedereen die leermoeilijkheden beter wil begrijpen en ook hoe de neuromotorische ontwikkeling tot stand komt. In het bijzonder in de laagste gebieden van hersenen (hersenstam). De INPP methode leert het kind door de niet-invasie benadering (door beweging) het fundament opnieuw op te bouwen.

Hoe kunt u dit boek bestellen?
Reflexen leren en gedrag is te bestellen voor € 30,75 en  € 4,95 (verzendkosten)=  € 35,70 Wilt u bij informatie aanvragen en bestelling alstublieft uw telefoonnummer en adres vermelden!

Als u het boek per email besteld heeft wordt deze per omgaande verstuurd met een factuur vakliteratuur op uw eigen naam of de naam van uw bedrijf. U kunt het bedrag per internetbankieren overschrijven.

Bestellen kan bij: jurtenhoopen@yahoo.com

Als u beide exemplaren tegelijk besteld (Reflexen, leren en gedrag en Eerst bewegen, dan leren) zijn de verzendkosten € 4,95. De portokosten zijn gelijk voor zowel verzending naar Nederland  als naar België.

Kijk voor meer boeken en artikelen ook eens op de website van www.inppreflexintegratie.nl.