Zaterdag 1 juni 2024 - Dagcursus "Eerst bewegen, dan leren" - locatie Surhuisterveen

Tarieven

In dit kostenoverzicht vind je informatie van INPP wat een behandeling kost.

Omschrijving kostenoverzichtTijdsduurPrijs *
Intakegesprek
Vragenlijsten / voorgeschiedenis, uitleg van het programma.
Na het intake-gesprek wordt bepaald of de cliënt het programma gaat volgen. 
1 – 1½ uur€50,00 **
Diagnostische beoordeling
Hierbij worden de volgende gebieden getest: balans/evenwicht, grove en fijne motoriek, ruimtelijke oriëntatie, lateraliteit, aanwezigheid van primitieve reflexen, afwezigheid van (volwassen) houdingsreflexen, functioneel ogen onderzoek, oculomotorische (oogbeweging) functie, visuele motorische intergratie, visuele perceptuele. waarneming.
2 – 3 uur€ 200,00
Rapportlezing en start thuisprogramma
De therapeut doet mondeling verslag over de diagnose naar aanleiding van de bovengenoemde testen. Je ontvangt een geschreven rapport. Dit rapport kan je ook gebruiken om de leerkracht en huisarts te informeren.  Eveneens zal nu het thuisprogramma worden uitgelegd. De oefening(-en) worden één keer voorgedaan en één keer samen met het kind gedaan.
1½ – 2 uur€ 110,00
Reflex herhalingsonderzoek
Om het effect van het thuisprogramma te controleren wordt je na 6 weken terugverwacht. Hierna nog één keer na 6 weken en vervolgens steeds om de 8 weken. Het herhalingsonderzoek bestaat uit: controle van de oefeningen die thuis zijn gedaan; testen van de primitieve en posturale reflexen op hun aan- of afwezigheid. Het opnieuw inoefenen van een nieuwe oefening. Het thuisprogramma doorlopen duurt ongeveer anderhalf jaar.
1 – 1½ uur per herhalingsonderzoek€ 80,00

Het behandelplan is gebaseerd op een therapieduur van ongeveer 12 tot 18 maanden. De totale kosten bedragen ongeveer € 800,00 tot € 1000,00. De tijdsduur kan naar leeftijd van het kind variëren.

* Deze prijzen van dit kostenoverzicht gelden vanaf 1-1-2022 en zijn inclusief 21% btw. Bij absentie zonder bericht en/of annulering binnen 24 uur van de afspraak. Anders wordt het volle tarief in rekening gebracht. De precieze kosten van de behandeling kan je bij de INPP therapeut opvragen. Wil je weten of de behandeling door jouw zorgverzekering wordt gedekt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

**Het overzicht van de kosten van het INPP-programma is een adviesprijs die geadviseerd wordt door het hoofdkantoor van INPP International in Chester, Engeland. De INPP therapeut bepaald uiteindelijk zelf wat het behandelingstarief is.

Vul de vragenlijst reflexintegratie in voor jouw kind en neem dan contact op met een INPP therapeut bij jou in de buurt.

Werk je in het onderwijs en ben je benieuwd wat het INPP programma voor jouw leerlingen kan betekenen?

Bezoek dan onze onderwijs website op: https://leerproblemen.eu/

Ben je therapeut of behandelaar voor kinderen/volwassenen en ben je benieuwd hoe jij het INPP programma kan toepassen?

Kijk dan op onze therapeuten website: https://www.inppreflexintegratie.nl/