1 dag cursus INPP

1 dag cursus inpp

1 dag cursus INPP met het boek 'Eerst bewegen, dan leren'

 

 

“Beweging is de eerste taal van een kind en het is door middel van beweging dat het de wereld gaat verkennen en zijn lichaam leert controleren. Het meest gevorderde niveau van bewegen is het vermogen om volledig stil te staan. Zo lang een kind niet in staat is om zijn evenwicht te bewaren en volledig stil te zitten of staan, beschikt het niet over de lichamelijke vaardigheden die nodig zijn om in een klaslokaal te kunnen leren” (Sally Goddard Blythe)

Bij een leerprobleem is er vaak sprake van een ‘motorische blokkade’. Het kind weet wel wat het moet doen of antwoorden, maar krijgt het niet op papier gezet. Deze leerling kan dus zijn volledige potentieel niet laten zien.

In deze workshop wordt daarop ingespeeld. Je neemt zelf deel aan het INPP-bewegingsprogramma dat je dagelijks met de hele klas kan uitvoeren. De leerlingen die niet schoolrijp zijn of leerproblemen hebben, oefenen zo de basisvaardigheden om tot leren te komen zonder dat ze uit de klas moeten worden gehaald. Via de motorische weg worden de cognitieve functies ondersteund. Kinderen moeten immers eerst hun bewegingen leren controleren, alvorens ze kunnen stilzitten, schrijven, lezen.

DOCENT: Jur ten Hoopen, NDT- INPP therapeut

Het programma is in de eerste plaats bedoeld voor leerkrachten van de kleuterschool (vanaf vierjarigen) en lagere school (vooral eerste graad), maar ook voor de therapeuten/ leerkrachten die instaan voor de zorg op school.  Het is een onmisbare bijscholing voor iedereen die leerproblemen vanuit een nieuwe hoek wil bekijken en die “beweging” niet schuwt in de aanpak ervan.

Deze workshop is zeer praktijkgericht en verwacht een actieve inzet van de deelnemers. Om interactie toe te laten en de cursus tot zijn recht te laten komen beperken we de groep tot 20 deelnemers. Breng een matje mee om te oefenen!

Deelnemers krijgen een certificaat van deelname van INPP Nederland uitgereikt.

 Kijkt u ook op www.inpp.be en www.leerproblemen.eu

Eerst bewegen dan leren

Informatie over het schoolprogramma (pdf versie)